Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016



   ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ

  Το χόρτο είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία του πεπτικού συστήματος του κουνελιού σας. Βοηθάει στην αποφυγή της παχυσαρκίας, των οδοντικών ασθενειών, της διάρροιας και της κακής ψυχολογικής υγείας. Το κουνέλι σας πρέπει να έχει απεριόριστη πρόσβαση σε καλής ποιότητας χόρτο. Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε το χόρτο μέσα στο "σπιτάκι" του κουνελιού, αν δεν έχει λερωθεί. Αν το κάνετε χρονικά νωρίτερα, τότε ενθαρρύνετε το κουνέλι σε επιλεκτικό φαγητό. Το κουνέλι σας πρέπει να τρώει καθημερινά μία στοίβα χόρτο περίπου όσο το μέγεθος του.

  Στην ηλικία κάτω του 1 έτους πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή του κουνελιού σας και χόρτο Alfalfa. Μετά τον πρώτο χρόνο το χόρτο Alfalfa πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σαν λιχουδιά.

  Τα κουνελάκια σε εγκυμοσύνη, τα άρρωστα κουνελάκια κι αυτά που αναρρώνουν από κάποια αρρώστια, έχουν υψηλότερες διατροφικές απαιτήσεις , οι οποίες καλύπτονται από το εξαιρετικό θρεπτικό χόρτο Alfalfa,

ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΟΡΤΟΥ

 -Το χόρτο πρέπει να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής του κουνελιού.
- Το χόρτο είναι ένα προϊόν, που προέρχεται από τη φύση, έτσι είναι φυσιολογικό κάθε συσκευασία να φαίνεται λίγο διαφορετική.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!

-Φρέσκο καθαρό νερό πάντοτε διαθέσιμο
-75% χόρτο
-20% διατροφικά ενισχυμένα pellets
-5% λιχουδιές και πρασινάδες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου